Leivoin tänään tuommoisen suklaajuustokakun.
Onnistui hyvin, pelkäsin vähän liivatteiden käytön onnistumista. Mutta hyvin siis meni!
Maku on taivaallinen, ei liian makea.
Koristelin kakun suklaaströsseleillä ja Fazerin sinisellä suklaalla, jota raastoin pinnalle.
Pohja:
200g Digestive-keksejä murkattuna
50g Voita
Täyte:
1levy Taloussuklaata
200g Maustamatonta tuorejuustoa
2 Munaa
1,5dl Sokeria
1rkl Vanilliinisokeria
2dl Kermaa
4kpl Liivatelehtiä
1. Tee keksimuruista ja voista tasainen seos. Painele se leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
2. Sulata suklaa vesihauteessa, anna jäähtyä.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Toisessa kulhossa vatkaa kananmunanvalkuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi.
4. Liota liivatteita kylmässä vedessä pari minuuttia, ja sulata ne 2rkl:aan kiehuvaa vettä. Sekoita liivatteet, tuorejuusto, keltuaiset, loput sokerit ja vanilliinisokeri. Lisää tähän seokseen sulanut suklaa (huomaa, että suklaan täytyy olla jäähtynyt, jottei juusto juoksetu).
5. Sekoita kaikki seokset yhteen ja kaada vuokaan.
6. Koristele esim. suklaaraasteella, keksinmuruilla, strösseleillä, kaakaojauheella..
7. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa n. 4 tuntia.
Maistuva kakku!
VastaaPoistaJokainen meistä aloittaa kerran, sinun blogista sitä ei vain kohta huomaa, kun postaukset lisääntyvät :D - taitoa on essuntaskussa !
nami-hiiri.com
P.S. Olisi kiva tuo URL mahdollisuus kommentoidessa :D